Gyakran ismételt kérdések

Ezen az oldalon választ kaphatsz néhány sűrűn elhangzó kérdésre. Amennyiben nem találod meg a neked szóló választ, kérdezz bátran személyesen a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken!

 1. Milyen ruhát viseljek az órákon?
  Magukra a táncórákra nincs szükség semmi különleges viseletre. Lényeg, hogy kényelmes legyen, ne korlátozzon a mozgásban, viszont nem ajánlom a túl bő ruházatot, ugyanis az nem "nőies". Alapvetően mindegy, hogy nadrágban vagy szoknyában táncolunk, a nadrág előnye, hogy jobban megfigyelhető a lábmunka gyakorlás közben. A hasunkat nem kötelező láthatóvá tenni, amennyiben nem szeretnéd. Rázókendők vannak a stúdióban, így tudok kölcsön adni gyakorlás céljából, de ha van sajátod, hozd magaddal bátran! Cipőre nincs szükség, mezítláb táncolunk, ám egy zokni azért legyen nálad!

 2. Milyen gyakorisággal indulnak kezdő csoportok?
  Általában 2-3 havonta indulnak új csoportok, de ez nagyban függ az év aktuális beosztásától, az érdeklődők számától, illetve a korábbi csoportok fejlődésének tempójától is. A Főoldalon és az Órarendben mindig fel van tüntetve az éppen induló/legutóbb indult csoport kezdési dátuma. A következő kezdő csapat meghirdetéséig a legutóbbiba folyamatosan be lehet csatlakozni.

 3. Milyen szintek különíthetők el a hastánc csoportoknál?
  A hastánc oktatásában csak szubjektíven meghatározott szintek vannak, leginkább azért, hogy az órarendben érthetőbben elkülönüljenek az egyes csoportok. Általában kezdő, közép-kezdő, kezdő-középhaladó, középhaladó, haladó és fellépő csoportot különítek el, illetve ezek számozásával is különbséget lehet tenni a csapatok között.

 4. Mikortól léphetek szintet?
  A hastánc elsajátítása, mint minden táncé, évekig tartó, folyamatos feladat. Nem lehet intenzív tanfolyamokon, vagy hónapok alatt elsajátítani, mindössze betekintést nyerhetünk a műfaj alapjaiba. Itt nincsenek 8-12 hetes kurzusok, ahonnan már szintet léphetünk. A tanulás folyamatos (én magam is rendszeresen részt veszek tanfolyamokon, tanulok másoktól, más stílusokban szintén), mivel egy igen sokrétű mozgásformáról beszélünk. A szintek megnevezése az előző kérdés alapján szubjektív, és leginkább az átláthatóságot segíti elő.

 5. Van átjárhatóság az egyes csoportok között?
  Természetesen nem csupán abba a csoportba járhatsz, akikkel kezdtél, szeretettel várlak egyéb órákon is. Viszont nem mindenkinek érdemes magasabb szintű órára járni, mint ahol tart, mivel nem biztos, hogy tudja követni az órán elhangzottakat, ami miatt a sikerélmény érzése csökkenhet. Azt azonban ajánlom, hogy ha van időd és kedved, kisebb csoportokhoz gyere be bátran, hiszen ismétlés a tudás anyja.

 6. Heti hány hastánc órán vehetek részt?
  Amennyit időd, energiád enged! Minden csoportnak heti egy vagy két óra van kiírva, tematikától függően általában egy koreográfiás és egy technikai tréning. Az optimális haladás érdekében érdemes ezekre bejönni. De mivel sokat ismétlünk, gyakorolunk, ezért akkor sem történik semmi baj, ha csak hetente egy órára tudsz betérni. Ha ennél több foglalkozáson is részt szeretnél venni, természetesen bármelyikre jöhetsz! Ilyen esetekre ajánlott a havi korlátlan bérlet, mint lehetőség.

 7. Hogyan épül fel egy hastánc óra és miket tanulunk ezeken?
  Hastánc óráink 60 percesek, főbb részei a bemelegítés, a gyakorlás, az új elemek tanulása és a levezetés. A mi módszerünk esetén a bemelegítés már része a gyakorlásnak, ugyanis alapmozdulatokból építjük fel ezt is, és folyamatosan nehezítjük a már tanultakat, illetve sajátítunk el új technikai fordulatokat. Röviden erről még a Csoportos órák menüpontban olvashatsz.
  Az első hónapokban a hastánc alapmozdulatait, kombinációit, ezek pontos technikai kivitelezését, tudatos használatát, variációit vesszük. Ezután tanulunk egy koreográfiát, hogy a gyakorlatban is alkalmazzuk az eddigieket. Majd a tematika folytatódik az alapmozdulatok haladóbb verzióival, és koreográfiáival. Nagyjából egy év után szoktam a tanítványoknak eszközhasználatot tanítani, ugyanis véleményem szerint a táncos legfontosabb eszköze a teste. Amikor ezt már némiképp képes használni, akkor egészítsük ki hangulatteremtő kiegészítőkkel. Első ilyen a fátyol, majd a bot, az ujjcintányér, a legyezőfátyol, a gyertya, az ízisz szárny stb. következik. Ezek mellett átvesszük az egyes területek jellegzetes táncait, stílusirányzatait. Megtanulunk improvizálni, illetve stílusok fúzióival játszani. Fontos része a tananyagnak az elméleti tudás megszerzése, úgymint a tánc történetének ismerete, a stílusirányzatok áttekintése, az eszközismeret, a zeneelmélet, és a hastánc hatásai testre, lélekre, szellemre.

 8. Vannak fellépési lehetőségek?
  Természetesen vannak, de csak azoknak, akik szeretnének. A fellépés nem kötelező, hanem egy lehetőség, hogy megmutasd magad. Gyakran megfordulunk hastánc gálákon, fesztiválokon, időnként versenyeken, ha a tanítványaim igénylik ezt a fajta megmérettetést. Vannak saját rendezvényeink, évente egy-két alkalommal gálánk stb., ahol szintén alkalom adódik a színpadi megjelenésre.
  Korábbi, aktuális, és következő fellépéseink listáját itt találod: Fellépések.

 9. Milyen feltételei vannak a fellépéseknek?
  A fellépések feltételei:
  - Az órákon való maradéktalan részvétel.
  - A workshopos és egyéb, nem tanfolyami tematikában elsajátított koreográfiák előre kiírt próba időpontjain való megjelenés.
  - Az előre megállapított anyagi hozzájárulás teljesítése, amennyiben ez szükséges (terembér, fotós, operatőrök ára stb., minimum 5000, maximum 10.000 forint)
  - Megfelelő színvonalú fellépő ruha, melyet egyénenként vagy csoportosan intéz mindenki, közös megegyezés alapján.
  - Szóló számok: ha valaki szívesen táncolna egyénien is az előadásunkon, megteheti, egy általam, személyre szabottan neki írt koreográfiával, melyet magánórákban sajátíthat el. Minimum 10 különórára van ehhez szükség, melynek ára alkalmanként 6000 forint.

 10. Vannak nyári programok, intenzív tanfolyamok, táborok?
  Igen, szívesen szervezünk ilyen eseményeket, amennyiben van rájuk igény. Ezek szerepe igen fontos a szakmai fejlődésben, hiszen az itt eltöltött egy hét intenzív munkával telik, és szinte 2-3 hónapos év közbeni fejlődés érhető el. Ezekkel alapozzuk/alapozhatjuk meg a következő év munkáját. Ebből kifolyólag a fellépni vágyó növendékeinknek kifejezetten ajánlottak!

 11. Egészségügyi problémák esetén járhatok hastánc órákra?
  Ez a probléma jellegétől függ. Fertőző betegséggel inkább gyógyulás után gyere, nehogy továbbadd társaidnak!
  Egyébként a hastánc sokféle problémára nyújt hathatós kiegészítő segítséget. Ezekből néhányat olvashatsz A hastánc élettani hatásai című menüpontban.
  Amennyiben bármilyen egészségügyi gondod van, akár szervi, mozgásszervi, idegrendszeri, kérlek erről tájékoztass mindenképpen, hiszen akkor tudok segíteni, felhívni a figyelmedet előnyös és előnytelen helyzetekre, ha tisztában vagyok a problémával!
  Mindemellett sose felejtsd el kikérni kezelőorvosod véleményét!

 12. Várandós kismamaként látogathatom a hastánc órákat?
  Problémamentes terhesség esetén igen. Ha orvosod másképp nem nyilatkozik, a hastánc kifejezetten előnyös mind a várandósság idején, mint a szülést követő regenerációban. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy általában a legrizikósabb időszak (8-12. hét) alatt semmilyen sportmozgás nem ajánlott. A fogantatástól a 8., majd a 14. héttől akár szülésig lehet táncolni. Ezt követően az első 6 hétben még a regenerálódás a fő, de azután ismét érdemes elkezdeni a hastáncot. Erről részletesebben a Kismama hastánc menüpontban olvashatsz.
  Azonban ha épp nem indul kismamás csoport, nyugodtan jöhetsz a normál hastánc órákra is. Ez esetben annyit kérek, mindenképpen jelezd nekem, hogy állapotos vagy, és segíteni fogok, mire figyelj, mit csinálj esetleg másként!

 13. Milyen fizetési lehetőségek vannak?
  Stúdiónkban készpénzes fizetésre és átutalásra van lehetőség. Kapcsolatban állunk az OTP és MKB SZÉP kártyával, így online rendszeren keresztül ezzel szintén rendezheted a költségeket. Emellett Sportkártya, All You Can Move kártya és Ticket Compliments Top Premium ajándékutalvány elfogadóhely vagyunk, így ha rendelkezel ilyennel, mindenképpen hozd magaddal! 
  Részletes árlistát az Árak menüben találsz.

 14. Sportkártya, AYCM kártya esetén kell valamennyi összeget ráfizetnem?
  Nem, amennyiben ezekkel a cégekkel kapcsolatban állsz és van ilyen kártyád, ingyen jöhetsz a stúdió valamennyi órájára! A kártyád azonban ne felejtsd otthon, mindenképpen legyen nálad, mert kártyaleolvasó rendszer működik nálunk.

 15. A stúdió valamennyi órájára bemehetek Sportkártyával, AYCM kártyával?
  Így igaz, minden csoportos órán, amely az Órarendben szerepel, díjmentesen vehetsz részt a kártyáddal! Ezeken kívül a FLABéLOS vibrációs tréneren végzett edzésekre is érvényesek a kártyák. Kivételt képeznek ez alól a Magánórák, illetve a stúdió egyéb szolgáltatásai.
 
Ajánlások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Facebook
Chandani on Facebook
Szavazás
Mely óratípus érdekel leginkább?