Célkitűzések

Fő célkitűzéseim a következők:

1) Szeretném minél több emberhez eljuttatni a tánc, a mozgás csodáját, az élményt, szabadságot, kreativitást. Sok éves táncosi és tánctanári tapasztalatom alapján tudom, hogy milyen hihetetlenül kedvező hatást gyakorolhat a testre, lélekre, szellemre a mozgás, a tánc és az ezzel járó életvitel. Nyitottabbá tesz, oldja a mindennapok feszültségét, önbizalmat ad, közvetlenebb, emberibb kapcsolatok kialakításában nyújt segítséget, segít leküzdeni mindazokat a feszültségforrásokat, melyekkel mi, nők naponta szembesülünk..

2) Mind tanítványaim, óráim, mind saját előadásmódom, munkáimon keresztül igyekszem általánosan elfogadottá tenni azt a nézetet, hogy a hastánc is egy teljes értékű művészeti ág, nem pedig "vonaglás a pasiknak kevés ruhában", ahogy sokan gondolják. Komoly technikai felkészültséget, stílusérzéket, visszafogottságot, de egyben nyitottságot is kíván művelőjétől. Sok más táncossal közös célként szeretném bemutatni a nézőközönségnek, illetve az érdeklődő, leendő táncosoknak, táncolni vágyóknak, hogy a hastánc semmivel sem lebecsülendőbb, mint bármely más táncstílus!

Hazánkban jelenleg két szint különíthető el a profi hastáncéleten belül (de cáfoljatok meg, ha nem így van). Egyik a valóban profi táncosok szintje, ide én azokat sorolom, akik igazi művészként, a tánc igazi magasságait hangsúlyozva élnek és alkotnak, minden rezdülésükkel erősítve környezetükben, hogy amit képviselnek, valódi articizmus. Mellettük helyezkednek el a "hobbi-hastáncművésznők" (hangsúlyozom, mellettük, mert egyiket sem kívánom minősíteni, alárendeltté tenni, teljesen létjogosult bármelyik), akik azért táncolnak, mert szeretik csinálni, de nem annyira elkötelezettek a lelkük mélyén. Sajnos ebben a rétegben találhatók olyanok is, akik gyakran a negatív attitűdöket erősítik a kívülállók szemében megjelenésükkel, előadásmódjukkal.

3) Évek óta foglalkozom azzal, hogyan lehet a hastáncot az alakformálás, fitnesz, illetve a mozgásterápia világába beilleszteni, a teljesebb élet kialakításában segítségül hívni. Erre alakítottam ki a fitness-hastáncot, és ezért képzem magam folyamatosan nem csak táncosként, de edzőként, terapeutaként is.

Az elmúlt években bőven volt alkalmam megfigyelni a tanítványaimat, hogyan változik nemcsak a mozgáskultúrájuk, de az egészségi állapotuk, külső megjelenésük, lelki életük, önbizalmuk, hozzáállásuk. Viszonylag rövid idő alatt az ember olyan szintű változásokon képes keresztül menni, hogy az szinte hihetetlen. Magamon is megtapasztaltam mindezt, de kívülről szemlélni, ahogy a "lányaim" egyre jobban érzik magukat a bőrükben, sugárzóvá válnak, kiteljesednek, egyre szebben mozognak, egyre jobban használják a testüket és a metakommunikációt, javul a tartásuk és a valódi énjük szépsége sugárzik belőlük, napról napra meglep és örömmel tölt el. Ezért az élményért megéri tanárnak lenni...

 
Ajánlások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Facebook
Chandani on Facebook
Szavazás
Honnan értesültél az oldalamról?